Privatna psihološka praksa Rebeka Bulat
Adamićeva 24, Rijeka
info@psiholog-rebeka-bulat.hr

Od mene do tebe do nas

Od mene do tebe do nas

Program od mene do tebe do nas osmišljen je kao zaokružena cjelina koja se temelji na višegodišnjem provođenju pojedinih tematskih radionica za roditelje. Inspiriran je znanjima iz okvira teorije privrženosti, emocionalno fokusirane terapije, obiteljske, sistemske terapije.

Sadržajno govori o roditeljstvu kao produktu odnosa koji su bili, koji jesu, i kakve želimo. Svako dijete za svoj osnovni okoliš ima obitelj, a unutar obitelji partnerski odnos roditelja je okosnica svih drugih odnosa. Roditelj se rađa rođenjem djeteta, ali već je i tada opremljen alatima koje je svjesno ili nesvjesno upio i naučio iz svoje primarne obitelji pa i šire. Ti su naši rani odnosi dalje povezani s drugim važnim nam odnosima u kasnijem životu poput partnerskog odnosa, te odnosa s djetetom. U tom smislu naše je roditeljstvo produkt niza važnih nam odnosa koji su bili i koji jesu, ali i koji mogu biti obzirom da o odnosima učimo cijeli život i svako novo blisko iskustvo ima potencijal pomaknuti nas iz nesigurnosti u sigurnost, iz nepovezanosti u povezanost, iz otuđenosti u bliskost.

Kroz ciklus od 5 radionica, o roditeljstvu promišljamo iz kuta osobne prošlosti, zadržavamo se u doživljaju sebe u sadašnjosti, integrirajući iskustva s važnim nam ljudima u smislenu priču o nama kako bi razvili neke nove snage za budućnost. Promišljamo o širem kontekstu naučenih, prenošenih obrazaca koji su se u najboljoj namjeri održavanja bliskih odnosa zadržali i žive i danas. Neki od njih su nam možda korisni, no neki, obzirom na nove okolnosti možda više i nisu. O roditeljskoj ulozi promišljamo jačajući prvenstveno svoje osobne resurse koji izviru iz sigurne povezanosti s drugima.

Djetetu ne treba roditelj koji vlada roditeljskim tehnikama, već roditelj koji griješi i popravlja i ima kapaciteta vidjeti ga nezamagljenog pogleda svojim sjenama kako bi mogao biti autentično, i sigurno prisutan za svoje dijete. U navedenom dolazi do važnosti dinamika roditelja kao para koja svakom roditelju može dati sigurno utočište koje je svima ponekad potrebno u neugodnim i stresnim životnim situacijama.

Rebeka Bulat

+385 91 531 3004

Sanja Mazor Češarek

+385 98 9871 074

Lina Debelić

+385 91 7670 562

Email radionice

radionice@psiholog-rebeka-bulat.hr

Email savjetovanje

savjetovanje@psiholog-rebeka-bulat.hr

Adresa

Adamićeva 24, Rijeka

Napomena

Zbog direktnog rada s klijentima često ne možemo odgovoriti na telefonske pozive. Upite je zato najbolje poslati mailom.

Želim primati obavijesti