Pravila privatnosti

Koje informacije su nam važne i zašto

Korištenjem ove internet stranice vaši se podaci mogu prikupiti na više načina, putem kolačića, putem svojevoljnog slanja upita kontakt obrazcem, ispunjavanje prijavnice za neki od programa, prilikom ispunjavanja evaluacijskih upitnika, ili prijave za online savjetovanje. 

Privatna psihološka praksa koristit će Vaše osobne podatke samo za potrebe što kvalitetnijeg pružanja usluga (savjetovanja, tretmana, edukacija), radi izrade zakonski ispravnih računa te za potrebe komunikacije s Vama kao našim korisnicima i klijentima.

Kolačići

Kolačići su tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu kako bi se prikupili standardni internetski zapisi informacija i informacije o ponašanju posjetitelja.

Ove se informacije koriste za praćenje korištenja internetskih stranica i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima stranica. Postavke svojeg preglednika možete podesiti tako da ne spremate kolačiće. Međutim u nekim slučajevima neke od funkcionalnosti naše stranice zahtijevaju kolačiće i možda neće funkcionirati odlučite li ih ne prihvatiti.

Ovom praksom se trenutno služi većina internetskih stranica te se prije pohrane kolačića prema direktivi Europske unije mora zatražiti Vaš pristanak.

Postoje dvije vrste kolačića a to su privremeni i trajni kolačići.

Privremeni kolačići se pohranjuju na računalu te se po zatvaranju preglednika automatski brišu.

Trajni kolačići ostaju pohranjeni u Vašem internet pregledniku čak i po zatvaranju no obično imaju rok isteka. Najćešće se pohranjuju informacije koje bi olakšale pristup registriranim korisnicima što rezultira mogućnostima da korisnik bude zapamćen, odnosno da se ne mora svaki put iznova prijavljivati.

Prava u svezi osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU.


Sljedeća prava zajamčena su GDPR regulativom:

  • Pravo na pristup. Pojedinac ima pravo dobiti potvrdu o tome da li se njihovi osobni podaci obrađuju ili ne, i tamo gdje je to slučaj moramo im omogućiti pristup tim podacima.
  • Pravo na ispravak. Pojedinci imaju pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka i pravo dodavanja osobnih podataka koje će popuniti bilo kakve nepotpune osobne podatke.
  • Pravo na zaborav. U određenim slučajevima, pojedinci imaju pravo zatražiti brisanje njihovih osobnih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade. Pojedinci imaju pravo zatražiti ograničenje obrade, primjenjivo na određeno razdoblje i/ili određene situacije.
  • Pravo na prenosivost. Pojedinci imaju pravo preuzeti u strukturiranom obliku svoje osobne podatke i imaju pravo prenijeti osobne podatke trećoj strani.
  • Pravo na prigovor. U pojedinim slučajevima, pojedinci imaju pravo prigovora na obrađivanje njihovih osobnih podataka.
  • Pravo da se ne podliježe automatiziranoj obradi osobnih podataka. Pojedinci imaju pravo ne biti podvrgnuti odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi.
  • Pravo na podnošenje pritužbi. Pojedinci imaju pravo priložiti pritužbu u vezi s obradom osobnih podataka.
     
Upiti za programe!
+385 98 987 1074
Povežimo se

Želim primati obavijesti