Notice: Trying to get property 'alias' of non-object in /home/rebeka27/public_html/components/com_k2/router.php on line 292
Od srca do srca: emocionalno vođenje kao podloga za razvoj socijalno-emocionalnih vještina djeteta (radionica)

Od srca do srca: emocionalno vođenje kao podloga za razvoj socijalno-emocionalnih vještina djeteta (radionica)

Podijeli

Mnogi savjeti roditeljima govore o usmjeravanju djetetovog ponašanja, ali pri tome se nedovoljno stavlja naglasak na emocionalna stanja djeteta.

Svako ponašanje je određena komunikacija, i u podlozi ima neku potrebu i emocionalni doživljaj. Kako bi se bolje razumjeli, potrebno je progledati što se krije iza određenog ponašanja, razumjeti emocionalnu podlogu, biti empatičan kako bi se s razine razuma i logike mogli spustiti na razinu doživljaja emocija.

Emocionalnim vođenjem djeteta pomažemo regulaciji djetetova ponašanja regulacijom emocionalnih stanja, dugoročno podržavamo razvoj emocionalne inteligencije djeteta, razvijamo čvrst i emocionalno stabilan odnos s djetetom. Socijalno-emocionalne vještine, kao i vještine samoregulacije su važne, temeljne životne vještine jer zahvaljujući njima se snalazimo u društvu, uspostavljamo važne odnose s drugima, razvijamo bliskost u odnosima.

Bolje razumijevanje djeteta, njegovih razvojnih mogućnosti, pomaže i roditelju da regulira svoja emocionalna stanja u problematičnim situacijama, jer tek miran roditelj može biti od pomoći djetetu u neugodi. Pričamo o tome zašto je emotivno povezivanje nužni početak prije usmjeravanja na ponašanje, što nam neuroznanost govori o razvojnim mogućnostima djeteta nužnim za regulaciju ponašanja. 

Tijekom radionice kroz edukativni sadržaj te praktične vježbe, polaznici će naučiti što sve podrazumijeva emocionano vođenje, naučiti kako na drugačiji način sagledati problematične situacije, uskladiti se te komunicirati jezikom emocija. 

 

Upiti za programe!
+385 98 987 1074
Povežimo se

Želim primati obavijesti