O nama

Sve o tome tko smo i čime se bavimo

privatni psiholog, Rijeka

O privatnoj psihološkoj praksi

Privatna psihološka praksa, osnovana je i registrirana pri Hrvatskoj psihološkoj komori 2010. godine iz želje za pružanjem psiholoških usluga, promoviranjem psihologije, kreiranjem drugačijih programa koji će od najranije dobi biti razvojno podržavajući za djecu, roditelje obitelji.

Naime tijekom dotašanjeg rada s djecom s teškoćama, obiteljima, mladima na više radnih mjesta, jasno se razvila ideja o važnosti promocije tema ranog razvoja i rane razvojne podrške za svu djecu i roditelje, kao temelj psihološkog zdravlja. Osnivanje privatne prakse dalo je slobodu u razvoju navedene ideje.

Tijekom godina, rad se razvijao u dva pravca: na tretmane za djecu i mlade i savjetovanje (za odrasle, parove), te na psihoedukaciju kroz razne radionice za roditelje i djecu.

Trenutno u praksi rade tri psihologinje, Rebeka Bulat, Sanja Mazor Češarek koja preuzima vođenje većeg dijela ranije osmišljenih razvojno podržavajućih programa, te također radi individualno s djecom i mladima (terapija igrom), te  Lina Debelić koja radi s djecom, mladima, njihovim obiteljima te odraslima.

U svom radu koristimo znanja iz niza psihoterapijskih edukacija koje za temelj imaju načela humanističke psihologije, uvažavamo individualnosti i različitosti u suradničkoj potrazi s klijentima za novim načinima odgovaranja na njihove trenutne poteškoće, izazove života.

Život nema smisla bez međuzavisnosti. Trebamo jedan drugoga, i što prije to spoznamo, bolje za nas.
Erik Erikson

Rebeka Bulat

Rebeka Bulat

dipl. psiholog-profesor

Rebeka Bulat rođena je u Rijeci gdje je 2003. godine diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu. Od tada radi kao psiholog na više radnih mjesta, školstvu, zdravstvu, nevladinom sektoru s djecom, mladima, roditeljima, obiteljima, odraslima.

2010. godine osnovala je privatnu psihološku praksu unutar koje osmišljava i provodi različite programe za roditelje i djecu, bavi se individualnim i obiteljskim/partnerskim savjetovanjem, provodi tretmane za djecu i mlade (razvojne teškoće/rizici, problemi prilagodbe, emocionalne i socijalne teškoće).

Također, licencirani je Baby Signs® Instruktor te vodi radionice za roditelje i djecu uz upotrebu znakovnog jezika za bebe, a dosadašnje iskustvo u radu te niz edukacija (Specijalizacija iz kliničke psihologije, Kibernetika psihoterapije - obiteljski pristup, Doktorski studij psihologije, Emocionalno - fokusirana terapija za parove...), pomogli su joj da osmisli još niz programa namjenjenih najmlađima: BEBArije, Mali istraživači, RASTionice, Veseli krug.

Članica je Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva, autor knjige BEBArije - važnost poticanja intelektualnog i emocionalnog razvoja od najranije dobi, osnivač i potpredsjednik Hrvatskog društva za Emocionalno fokusiranu terapiju.

Slobodno vrijeme čuva za obitelj, posebno dva sina, poneku knjigu i film, druženje s prijateljima i putovanja. 

Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost kakvu ima dijete dok se igra.
Heraklit

Sanja Mazor Češarek

dipl. psiholog-profesor

Sanja Mazor Češarek rođena je u Ogulinu 1982. godine. Tamo je završila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2008. godine diplomirala je psihologiju. Nakon toga radi u dvije osnovne škole na radnom mjestu stručnog suradnika psihologa. Od samog početka zanima ju rad s djecom i njihovim obiteljima.

U Privatnu psihološku praksu prvi put je došla davne 2015. godine kao mama djevojčice Lucije, i kasnije Lare. Tako je od igranja na radionicama sa svojim djevojčicama postala ona koja vodi radionice za druge roditelje i djecu.

Od 2019. pridružuje se radu privatne prakse gdje vodi razvojno poticajne programe za djecu i roditelje: BEBArije, BabySigns, Male istraživače, Veseli krug…, te radi individualno sa djecom i mladima.

2020. godine krenula je na edukaciju iz terapije igrom koja se temelji na komunikaciji s djecom putem njihovog prirodnog jezika – igre.

Članica je Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva.

 

Lina Debelić

dipl. psiholog-profesor

Lina Debelić rođena je u Rijeci gdje je i diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2007.g. Radno iskustvo stjecala je na području kliničke psihologije u psihijatrijskoj bolnici, u civilnom sektoru te na poslovima stručne suradnice psihologinje u srednjim školama.

Rad u okviru odgojno obrazovnih ustanova omogućio joj je neposredan uvid u razvojne, psihološke i emocionalne potrebe  djece i mladih. Sudjelovala je u osmišljavanju i provođenju preventivnih programa, različitih izvannastavnih aktivnosti i projekata gdje se stvarao prostor za poticanje razvoja različitih vještina djece i mladih.

Interes za to područje rada poticao ju je na kontinuirana učenja i usavršavanja, sudjelovanje na različitim edukacijama i osmišljavanje i provođenje radionica za djecu i mlade, roditelje i odgojno-obrazovne radnike. Fokus rada i usavršavanja kontinuirano je usmjeren na individualni i grupni  radu s mladima i obiteljima, te se educira u području kibernetike psihoterapije. Najveću vrijednost vidi u razvijanju međuljudskih odnosa, stvaranju novih razumijevanja i uzajamnog učenja.  

Članica je Hrvatske psihološke komore.

Slobodno vrijeme najradije provodi s obitelji. Voli iskušavati nove hobije i razvijati nove vještine, čitati i boraviti u prirodi.


Gdje smo?


Kontakt

Za sva pitanja, rezervacije termina savjetovanja, obratiti nam se putem maila.

Upiti za programe!
+385 98 987 1074
Povežimo se

Želim primati obavijesti