Privatna psihološka praksa Rebeka Bulat
Adamićeva 24, Rijeka
info@psiholog-rebeka-bulat.hr

Programi

Naši autorski programi

odmenedotebedonasProgram od mene do tebe do nas osmišljen je kao zaokružena cjelina koja se temelji na višegodišnjem provođenju pojedinih tematskih radionica za roditelje. Inspiriran je znanjima iz okvira teorije privrženosti, emocionalno fokusirane terapije, obiteljske, sistemske terapije.

Sadržajno govori o roditeljstvu kao produktu odnosa koji su bili, koji jesu, i kakve želimo. Svako dijete za svoj osnovni okoliš ima obitelj, a unutar obitelji partnerski odnos roditelja je okosnica svih drugih odnosa. Roditelj se rađa rođenjem djeteta, ali već je i tada opremljen alatima koje je svjesno ili nesvjesno upio i naučio iz svoje primarne obitelji pa i šire. Ti su naši rani odnosi dalje povezani s drugim važnim nam odnosima u kasnijem životu poput partnerskog odnosa, te odnosa s djetetom. U tom smislu naše je roditeljstvo produkt niza važnih nam odnosa koji su bili i koji jesu, ali i koji mogu biti obzirom da o odnosima učimo cijeli život i svako novo blisko iskustvo ima potencijal pomaknuti nas iz nesigurnosti u sigurnost, iz nepovezanosti u povezanost, iz otuđenosti u bliskost.

Kroz ciklus od 5 radionica, o roditeljstvu promišljamo iz kuta osobne prošlosti, zadržavamo se u doživljaju sebe u sadašnjosti, integrirajući iskustva s važnim nam ljudima u smislenu priču o nama kako bi razvili neke nove snage za budućnost. Promišljamo o širem kontekstu naučenih, prenošenih obrazaca koji su se u najboljoj namjeri održavanja bliskih odnosa zadržali i žive i danas. Neki od njih su nam možda korisni, no neki, obzirom na nove okolnosti možda više i nisu. O roditeljskoj ulozi promišljamo jačajući prvenstveno svoje osobne resurse koji izviru iz sigurne povezanosti s drugima.

Djetetu ne treba roditelj koji vlada roditeljskim tehnikama, već roditelj koji griješi i popravlja i ima kapaciteta vidjeti ga nezamagljenog pogleda svojim ranama kako bi mogao biti autentično, i sigurno prisutan za svoje dijete. U navedenom dolazi do važnosti dinamika roditelja kao para koja svakom roditelju može dati sigurno utočište koje je svima ponekad potrebno u neugodnim i stresnim životnim situacijama.

 

Kroz 5 susreta istražujemo zajednički u podržavajućoj atmosferi svoju roditeljsku ulogu kao produkt važnih nam odnosa kako bi bolje razumjeli sebe, svog partnera i svoje dijete. Na svakom susretu, kroz niz iskustvenih vježbi uokvirenih teorijskim saznanjima koja govore o privrženosti putujemo do sebe, do važnih nam drugih.

1. SUSRET - DO MENE - istražujemo kako smo oblikovani obiteljskim naslijeđem, koji nas je sustav po rođenju dočekao, što nam je dao u naslijeđe.

2. SUSRET - OD MENE - promišljamo što naše djetinjstvo govori o našoj slici svijeta, što i danas živimo jer nas je u temeljima oblikovalo, te kako nam to utječe na druge važne odnose

3. SUSRET - DO TEBE - osluškujemo kakav je naš partnerski odnos, kako nas on osnažuje, koji ples plešemo u svakodnevnoj interakciji te kako ga učiniti sigurnijim, toplijim

4. SUSRET - OD NAS - osvještavamo što od nas dijete treba, koje su naše snage, koje naše ranjive točke koje ometaju roditeljske namjere, kako njegovati istovremeno povezanost i autonomnost djeteta

5. SUSRET - DO NAS - oblikujemo našu obitelj kao sigurnu luka za sve članove, jačamo psihološku otpornost jačanjem sigurne povezanosti svih članova

 

Ovaj je program za vas:

- ako ste željni bolje razumijeti i istražiti svoje resurse i ranjive točke koji vam mogu biti pomoć ili prepreka u roditeljskoj ulozi

- ako vidite važnost njegovanja i građenja sigurnih i bliskih odnosa u vašem životu

- ako želite više od skripta i metoda što reći, napraviti u pojedinim roditeljskim situacijama

- ako želite razvijati roditeljsko samopouzdanje umjesto usmjeravanja na roditeljske greške

 

Program se sastoji od 5 dvosatnih susreta (online ili uživo). Na svakom susretu se ukratko daje sadržajni temelj susreta s ciljem usmjeravanja daljnjeg rada na sebi kroz iskustvene vježbe. Aktivno sudjelovanje je bitno, no svaki sudionik odabire razinu na kojoj nešto želi podijeliti s grupom. Kroz rad aktivno dajemo primjer sigurnog odnosa kroz nepatologiziranje naših ponašanja, misli, vjerovanja, stvaranjem okruženja podrške za svakog sudionika.

Program se organizira povremeno tijekom godine, ako ste zainteresirani pohađati ga možete nam ispuniti PRIJAVNICU te ćemo vam se javiti povratno s detaljima.

Cijena cijelog programa je 225 eura (1695,26 kn), plativo u dva obroka. Cijena uključuje sudjelovanje na 5 grupnih susreta te popratne materijale kojima se prati sadržaj svih susreta te iskustvene vježbe, a koji mogu služiti i za samostalni rad u slučaju spriječenosti dolaska na pojedini susret. Nedolazak na pojedini susret ne umanjuje cijenu programa. 

Program kreće u travnju, odvija se u popodnevnim satima, uskoro točni datumi.

Rebeka Bulat

+385 91 531 3004

Sanja Mazor Češarek

+385 98 9871 074

Lina Debelić

+385 91 7670 562

Email radionice

radionice@psiholog-rebeka-bulat.hr

Email savjetovanje

savjetovanje@psiholog-rebeka-bulat.hr

Adresa

Adamićeva 24, Rijeka

Napomena

Zbog direktnog rada s klijentima često ne možemo odgovoriti na telefonske pozive. Upite je zato najbolje poslati mailom.

Želim primati obavijesti