Privatna psihološka praksa Rebeka Bulat
Adamićeva 24, Rijeka
info@psiholog-rebeka-bulat.hr

Programi

Naši autorski programi

kakopletemoljubav

Partnerski je odnos stup svih obiteljskih odnosa. On ima moć osnažiti nas ali i oslabiti u svim drugim ulogama koje imamo.

Ljubav je od rođenja naša najveća snaga, iz nje se rađamo, u njoj rastemo, u teškim trenucima joj se vraćamo.

Prvi važni odnosi su nam dali temeljnu sliku nas samih, svijeta u kojem živimo. Ovisno o načinu na koji su naši roditelji reagirali na naše osnovne potrebe stvorili smo ideju kakvi smo mi sami i što od drugih i od šire okoline općenito možemo očekivati.

Što je korisnije za očuvati odnos: povući se, čekati, svidjeti se, boriti se, sakriti se?

Koliko je sigurno izreći svoje potrebe?

Koliko je teško reći volim te?

Koliko smo naviknuti na nježnost, tjelesni dodir?

Što je lakše, pokazati drugima ljutnju ili tugu?

Koliko znamo prepoznati svoje osjećaje? ...

No tu učenje ne prestaje. Mi smo cijeli život uronjeni u bliske odnose iz kojih ili potvrđujemo što smo do tada već naučili, ali i uz koje možemo kroz povezivanje na drugi način učiti nešto novo, za nas u novim odnosima smislenije, korisnije.

Kroz svakodnevicu koju živimo, kroz naše reakcije, nedirektne i direktne poruke koje dajemo djeci, i oni razvijaju sliku sebe i drugih. Ojačati partnerski odnos zato znači i dati sigurnost i razvojni poticaj našoj djeci.

Na temeljima emocionalno fokusirane terapije za parove, znanosti o privrženosti kroz teoriju i praktične vježbe imate priliku razumijeti i ojačati svoj partnerski odnos, točnije:

- bolje razumijeti svoj romantični odnos/ ključne reakcije i trenutke koje definiraju vaš partnerski odnos
- bolje razumijeti svoje i partnerove emotivne odgovore i potrebe (zašto nešto radimo i što time pokušavamo zadovoljiti)
- bolje opisati i kontrolirati negativne interakcije - petlju u koju upadnemo a koja dovodi do nerazumijevanja, boli i odvojenosti
- oblikovati pozitivne trenutke zbližavanja kroz posezanje za drugim i odgovaranjem na način koji stvara sigurnu povezanost

Za sudjelovanje je potrebno biti aktivno prisutan u dijelu radionice koji se odvija grupno, dok je dio vježbi osmišljen za vas kao par namijenjen za proradu u vašem intimnom prostoru. U grupi se dijeli samo onoliko koliko je vama ugodno.

Ovaj grupni susret traje 3 sata.

Program nije zamjena za psihoterapijski rad.

Program se organizira povremeno tijekom godine, ako ste zainteresirani pohađati ga možete nam ispuniti PRIJAVNICU te ćemo vam se javiti povratno s detaljima o terminu.

Program možete pohađati i samostalno, te tako istražiti svoje načine povezivanja, iako ćete najviše koristi imati ako to radite u paru.

Cijena za samostalno pohađanje je 60 eura, za par 90 eura.

Sljedeći termin održavanja je 20.4. u 10:00 sati.

Povodom obilježavanja 14. rođendana privatne prakse, u navedenom terminu možete sudjelovati uz popust od 14%.

Rebeka Bulat

+385 91 531 3004

Sanja Mazor Češarek

+385 98 9871 074

Lina Debelić

+385 91 7670 562

Email radionice

radionice@psiholog-rebeka-bulat.hr

Email savjetovanje

savjetovanje@psiholog-rebeka-bulat.hr

Adresa

Adamićeva 24, Rijeka

Napomena

Zbog direktnog rada s klijentima često ne možemo odgovoriti na telefonske pozive. Upite je zato najbolje poslati mailom.

Želim primati obavijesti